Synchroonzwemmen De meest sierlijke tak van zwemsport

Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen is de meest sierlijke tak van de zwemsport. Tijdens een uitvoering laat je op de maat van muziek, schijnbaar zonder enige inspanning, spectaculaire figuren en zwemslagen zien. Schijnbaar zonder enige inspanning, want synchroonzwemmen is een zware sport. Het vraagt veel kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. De meisjes kunnen wel een minuut onder water zwemmen!

Voordat je een uitvoering op muziek kunt zwemmen, moet je eerst de technieken van het synchroonzwemmen leren. Het synchroonzwemmen kent namelijk een groot aantal basisbewegingen en basishoudingen. Als je basishoudingen en basisbewegingen bij elkaar voegt, ontstaan figuren. In totaal zijn er meer dan honderd van deze figuren, met prachtige namen zoals “torpedo”, “barracuda” en “zwaardvis”.De meisjes van Schuurman BZC doen mee aan verschillende wedstrijden, solo of in teamverband. De training begint met het halen van de eerste 2 aanloopdiploma’s. Daarna kun je meedoen aan de wedstrijden en kun je ook de volgende diploma’s halen. Zo nu en dan geven de meisjes een demonstratie bij speciale evenementen in zwembaden. Tijdens deze uitvoeringswedstrijden en demonstraties dragen de meisjes mooie, versierde uitvoeringen-badpakken.


Rapportage Nieuws uit Berkelland


Door Jan Larink is voor Nieuws uit Berkelland een verslag gemaakt van de demonstratie synchroozwemmen op zaterdag 6 april.

Meld je aan voor een gratis les

Een keertje vrijblijvend meetrainen? Geen probleem! Laat je gegevens achter, en we nemen contact op. Aanmelden

Zwembaden

Schuurman BZC maakt gebruik van de volgende zwembaden
Word ook sponsor!
Schuurman BZC @SchuurmanBZC
UPDATE - publiek weer toegestaan Vanaf morgen is er weer publiek toegestaan tijdens wedstrijden. Lees op… https://t.co/UtMv84qKrx
Schuurman BZC
Copyright Schuurman BZC - Home Vereniging Evenementen Contactformulier