Trainingstijden seizoen 2018-2019 Nooit meer te laat

Trainingstijden seizoen 2018-2019

Trainingstijden seizoen vanaf 27 augustus 2018 

Borculo - 't Timpke

Dinsdag 
18:00 - 18:45 Zwemwijs
Donderdag 
17:45 - 18:30 Conditietraining

Zaterdag 
09:00 - 10:00 Zwemwijs
10.30 - 11.00 Droogtraining
11.00 - 12.00 Dans & Figuur

Zwemwijs en synchroonzwemmen op zaterdag starten vanaf 10 september.


Zwembad ’t Timpke: Haarloseweg 10, Borculo Zwembad ’t Spilbroek: Bleekenweg 14, Neede
Tijdens de kerstvakantie zullen alle trainingen vervallen. 

Onderdelen trainingen

De synchroonzwem trainingen bestaan uit verschillende onderdelen:
Droogtraining: deze trainingen worden gegeven door de train(st)ers en zijn bedoeld om de lenigheid en de kracht te vergroten en dansen aan te leren en te oefenen. Droogtrainen is op zaterdag en vindt plaats in het zwembad voorafgaand aan de zwemtraining.
Thuistraining: Het beheersen van een goede spagaat, split en cobra is van groot belang binnen het synchroonzwemmen. Behalve dat het een diploma onderdeel is, is het ook een wedstrijdelement. Wij raden daarom aan om thuis de lenigheidsoefeningen te doen zoals we deze ook doen tijdens het droogtrainen. Eén keer per maand wordt er gemeten en aan het einde van het seizoen krijg je een lenigheiddiploma.
Conditietraining: een goede conditie is van belang bij het synchroonzwemmen. Hier wordt tijdens de training aandacht aan besteed. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om met de zwemselectie mee te trainen, op advies van de train(st)er.
Techniektraining: een onderdeel van het synchroonzwemmen bestaat uit het zwemmen van figuren. Met het beheersen van figuren kunnen diploma s behaald worden en diezelfde figuren worden gebruikt binnen de muzieknummers. Het beheersen van de techniek is de basis van het synchroonzwemmen. Voor elk diploma of categorie zijn door de KNZB vaste figuren vastgesteld.
Muziektrainingen: elk seizoen kent uitvoeringswedstrijden. Dit betekent dat je een solo, duet of groepsnummer op muziek zwemt. Bij een duet en groepsnummer zijn alle teamgenoten van elkaar afhankelijk, daarom is het van belang dat iedereen zo veel mogelijk aanwezig is.
Samen ga je er voor!

Meld je aan voor een gratis les

Een keertje vrijblijvend meetrainen? Geen probleem! Laat je gegevens achter, en we nemen contact op. Aanmelden

Zwembaden

Schuurman BZC maakt gebruik van de volgende zwembaden
Word ook sponsor!
Schuurman BZC @SchuurmanBZC
UPDATE - publiek weer toegestaan Vanaf morgen is er weer publiek toegestaan tijdens wedstrijden. Lees op… https://t.co/UtMv84qKrx
Schuurman BZC
Copyright Schuurman BZC - Home Vereniging Evenementen Contactformulier