Algemene informatie over een actieve vereniging

Algemene informatie

Bij Schuurman BZC kunnen verschillende takken van de zwemsport beoefend worden.  Als je interesse hebt, kun je vijf keer gratis meetrainen om te kijken of het wat voor je is. Afhankelijk van de activiteit vinden de trainingen plaats in Neede of Borculo.
Maar er is meer dan zwemmen: denk aan het jaarlijkse jeugdkamp, de nieuwjaarsreceptie, de toernooien of de survival. Hieronder vind je onze activiteiten
 

Zwemwijs

Zwemwijs is ontwikkeld voor de kinderen die na de zwemles direct aan de slag willen. Bij Zwemwijs leren de jongste zwemmers/sters op een leuke en speelse manier nieuwe zwemslagen. Ze kunnen oefenen in synchroonzwemmen, een balletje te gooien of een wedstrijdje zwemmen. Het allerbelangrijkste bij Zwemwijs is plezier hebben, en ontdekken welk onderdeel je het leukste vindt. Zwemwijs is bedoeld voor kinderen tot ongeveer 8-9 jaar en die in het bezit zijn van het zwemdiploma A. Het doel van deze zwemopleiding is kinderen enthousiast te maken voor de zwemsport.
 

Synchroonzwemmen

Op de maat van muziek zwem je alleen (solo), met z'n tweetjes (duet) of met een groep een uitvoering. Hierin zitten diverse figuren en zwemslagen verwerkt. Deze moet je gelijk en op de maat van de muziek zwemmen. De meisjes van Schuurman BZC doen mee aan verschillende wedstrijden, solo of in teamverband. Je kunt elke keer een diploma halen, en daarvoor train je dan ook. Synchroonzwemmen is een gezonde sport, waarbij behalve een goede zwemvaardigheid, ook artistieke vaardigheden en een goede conditie nodig is.
 

Wedstrijdzwemmen

Als je gaat wedstrijdzwemmen bij onze vereniging, dan zwem je samen met anderen. Het doel is om de conditie en de diverse zwemslagen te verbeteren om bij wedstrijden een zo snel mogelijke tijd te realiseren. Je zwemt is een groepje met (meestal) een eigen trainer/ster. Er zijn regelmatig wedstrijden waar je aan mee kunt doen. Daarbij zwem je dan tegen leden van een andere- of je eigen zwemvereniging. Er wordt ook estafette gezwommen; je zwemt dan met je eigen groep van 4 personen tegen teams van andere zwemverenigingen.
 

Waterpolo

Waterpolo is een spectaculaire sport. Een sport die veel van je vraagt. Zoals een goede zwem- en baltechniek, een puike conditie en fysieke kracht. Waterpolo is vooral een teamsport. Een teamsport waarbij concentratie, goed uitgevoerde spelpatronen en de wil om voor elkaar te werken nodig zijn om succesvol te zijn. Waterpolo wordt gespeel door jongens en meisjes. Vind je zwemmen leuk en wil je graag iets met de bal doen dan is waterpolo echt iets voor jou. Waterpolo is wel zwaar, maar het is geen gemene sport. Blessures komen bij waterpolo niet vaak voor.

Meld je aan voor een gratis les

Een keertje vrijblijvend meetrainen? Geen probleem! Laat je gegevens achter, en we nemen contact op. Aanmelden

Zwembaden

Schuurman BZC maakt gebruik van de volgende zwembaden
Word ook sponsor!
Schuurman BZC @SchuurmanBZC
UPDATE - publiek weer toegestaan Vanaf morgen is er weer publiek toegestaan tijdens wedstrijden. Lees op… https://t.co/UtMv84qKrx
Schuurman BZC
Copyright Schuurman BZC - Home Vereniging Evenementen Contactformulier