Over Waterpolo Spektakel in het water

Over Waterpolo

Waterpolo is een spectaculaire sport. Een sport die veel van je vraagt. Zoals een goede zwem- en baltechniek, een puike conditie en fysieke kracht. Dit zijn je uitgangspunten. Waterpolo is namelijk vooral een teamsport. Een teamsport waarbij concentratie, goed uitgevoerde spelpatronen en de wil om voor elkaar te werken nodig zijn om succesvol te zijn.

Waterpolo is een soort handbal in het water. Het is een spel met 2 teams en een bal. In een zwembad worden 2 doelen in het water gelegd en de teams krijgen caps op hun hoofd gezet. Elk team bestaat uit 6 spelers en een keeper. De keepers hebben een rode cap op en de spelers van het ene team hebben witte en van het andere team blauwe caps op. Op de caps staan nummers. De scheidsrechter loopt langs de kant.

Vind je zwemmen leuk en wil je graag iets met de bal doen dan is waterpolo echt iets voor jou.

Gemeen? Nee natuurlijk niet. Waterpolo is wel zwaar, maar het is geen gemene sport. Blessures komen bij waterpolo niet vaak voor.

Bij Schuurman BZC kun je op alle niveaus hieraan deelnemen. Ons eerste herenteam speelt op het allerhoogste niveau. Ook verschillende jeugdteams mochten meedoen aan het Nederlands Kampioenschap.

Maar belangrijk is vooral de gezelligheid!

Je kan vanaf 7 al met minipolo beginnen; je speelt dan op een klein veld, zodat je niet heel erg ver hoeft te zwemmen.

Meld je aan voor een gratis les

Een keertje vrijblijvend meetrainen? Geen probleem! Laat je gegevens achter, en we nemen contact op. Aanmelden

Zwembaden

Schuurman BZC maakt gebruik van de volgende zwembaden
Word ook sponsor!
Schuurman BZC @SchuurmanBZC
UPDATE - publiek weer toegestaan Vanaf morgen is er weer publiek toegestaan tijdens wedstrijden. Lees op… https://t.co/UtMv84qKrx
Schuurman BZC
Copyright Schuurman BZC - Home Vereniging Evenementen Contactformulier